Personal trainer

Personal trainer
20 september 2023
Personal trainer

OK, ik zal eerlijk zijn. Zelf vind ik sporten leuk. Ik kan alleen zelf niet de motivatie vinden om op regelmatige basis te gaan. Ik heb periodes dat ik veel sport en periodes dat ik niet sport. Terwijl het juist zo goed is om op regelmatige basis te sporten, omdat het dan een levensgewoonte wordt. Daarnaast ben ik geen fitnesser en ga ik liever voor iemand die een groepje sporters leidt. Tsjah, wat moet je dan? Het antwoord op deze vraag was voor mij een personal trainer.

Voordelen Personal trainer

Wat een groot voordeel van een personal trainer is, is dat hij/zij je wekelijks (als je dat verkiest) optrommelt om te sporten, ook als je niet wil of geen zin hebt. Een extra stok achter de deur ook tijdens de work-out. Daarnaast is er meer aandacht voor de sportbewegingen die je maakt, waardoor je zeker weet dat je ze goed doet en minder blessures krijgt. Meestal wordt je lekker afgemat en heb je het gevoel dat je wat hebt gedaan. Er komen veel chemische stofjes vrij in je lichaam zoals endorfine, serotonine en dopamine,  waardoor je je mentaal ook beter voelt. Ook geven veel personal trainers advies over voeding. Allemaal goede dingen dus.

Verschil in personal training

Personal training kun je in kleine groepjes doen, wat leuk is voor sociale contacten. Je bent samen aan het sporten. De groepjes zijn vaak klein met 5 á 6 personen, zodat iedereen de aandacht krijgt die hij/zij nodig heeft.

Je kunt er ook voor kiezen om te sporten bij een individuele personal trainer. Hierbij train je alleen met de personal trainer en heb je zijn/haar volle aandacht. Daarnaast krijg je vaak ook nog advies over gezonde voeding.

Nadelen personal trainer

Er zijn niet veel nadelen aan een personal trainer, eigenlijk alleen dat het vrij prijzig is. En dat is geen klein nadeel, dat maakt dat niet iedereen een personal trainer kan betalen. Een individuele personal trainer is duurder dan wanneer je in kleine groepjes traint. Dat kan van invloed zijn op de keuze die je maakt. 

Related posts
To Top