Voorbereiding nieuw sportseizoen

Voorbereiding nieuw sportseizoen
31 juli 2023
Voorbereiding nieuw sportseizoen

Het einde van de zomerstop is in zicht en een nieuw sportseizoen dient zich aan. Het moment voor een goede “check up” van je sportkleding en of een sport nog bij je past. Hieronder vier tips voor een goede voorbereiding op het nieuwe sportseizoen.

1 Sportkleding

Wat heb je nog qua sportkleding? Past je sportkleding nog? Is je sportkleding nog heel en compleet? Wat draag je veel en wat helemaal niet? Wat mis je nog? Dit zijn vragen die je jezelf af kunt vragen over je sportkleding. Misschien ga je wel van sport wisselen, wat heb je daar allemaal voor nodig? Kortom even kritisch kijken naar je sportkleding en aanvullen wat je mist of vervangen wat er stuk is, is een goed begin.

2 Blessures

Je kent het wel, het is zomerstop en je denkt: Hoppa vakantie!! Ik kan lekker lang luieren!! Ok, ik snap die gedachte, lekker uitrusten en relaxen is ook zeker nodig. Denk er wel aan dat wanneer de zomerstop weer eindigt, je niet ineens van 0 naar 100 gaat. Dan liggen blessures namelijk snel op de loer. Je conditie en je kracht op peil houden is slim om te doen om blessures te voorkomen en in het ritme te blijven. Even vrij nemen en een maandje van te voren weer wat sporten kan ook, als je het maar rustig opbouwt.

3 Doelen stellen en aanpassen

Mocht je de motivatie echt niet kunnen vinden om weer te gaan sporten. Dan zou het kunnen helpen om doelen te stellen voor jezelf of jezelf in te schrijven voor een sportevenement. Dan kun je daarvoor oefenen en leef je ergens naar toe. Ook kan het helpen om te kijken of je je sport nog wel zo leuk vindt om te doen. Om op zoek te gaan naar een nieuwe sport kan motiverend werken. Overal even proeflesjes nemen kan nieuwe energie geven en misschien vind je wel een nieuwe passie.

4 Sport samen

Leuk om je vrienden te zien en te spreken tijdens de vakantie, want daar heb je dan wat meer tijd voor zou je denken. En dan zie of spreek je ze weken niet omdat jullie vakanties allemaal op elkaar aansluiten. Hoe leuk is het dan om samen lekker wat actiefs te doen als je elkaar weer ziet. Even een lunchje en een fietstochtje of een koffietje en tennistoernooitje, daar liggen nog vele andere combinaties en mogelijkheden. Het is mega gezellig,  motiverend en goed voor je conditie en spierkracht.

Dus uit die hangmat en in de benen!

Related posts
To Top