Sportkleding herfst

Sportkleding herfst
30 september 2022
Sportkleding herfst

Jammer, hoor je mensen vaak zeggen, de zomer is voorbij! Ja ik snap dat wel. Lekker warm, lang licht, alles mooi groen. Sommige mensen vinden het ook heerlijk om te sporten als het warm is, zweten ze lekker veel. 

Toch heeft de herfst ook wel weer wat. Zeker op sportgebied. De zomer is voorbij, dat betekent ook het einde van de zomerstop bij veel sportverenigingen. En voor de mensen die sporten in de zomer vreselijk vinden, nu met een gerust hart weer lekker buiten kunnen sporten.

Welke hardloopkleding herfst?

Mocht je van hardlopen houden, dan is dat natuurlijk het fijnst om dat buiten te doen. Bij herfsttemperaturen van zo rond de 15 graden celsius, is het al lekker een beetje fris. Soms regent het, dan is het fijn als je sportkleding waterdicht is of een capuchon heeft.

Welke sportkleding bij welke temperatuur?

Omdat je zweet wanneer je buiten sport is het van belang de warmte vast te houden zodat je geen “kou”vat. Je zou daarom thermo kleding aan kunnen doen onder je sportkleding. Meestal is een Thermoshirt al genoeg. Ook kun je een trainingsjasje over je sportkleding dragen. Een sportlegging zit lekker nauwsluitend aan je lichaam waardoor je ook de warmte vasthoudt en het niet zo wappert tijdens het hardlopen. Sportsokken in je schoenen en je kunt gaan! 

In de herfst kun je gaan voor sportkleding die je normaal ook aan hebt, met een extra laagje. Ook is er sportkleding waar dat extra laagje al in zit, wat super fijn is als je niet van laagjes houdt. Bijvoorbeeld bij survival kleding. Van welke stof die sportkleding is gemaakt is meestal van polyester met elastaan en een laagje dun fleece, voor de warme beentjes.

Wanneer de herfst kleding in de winkel te  vinden is?

De herfstcollectie is meestal halverwege/einde zomer te vinden in de winkels en op de webshops. Meestal bestaat die collectie uit de nieuwste herfstkleuren, lange mouwen en sport broeken/leggings met een laagje meer.

Related posts
To Top