Sportbalans voor je lichaam

Sportbalans voor je lichaam
30 augustus 2023
Sportbalans voor je lichaam

Je hoort vaak mensen zeggen dat ze legday hebben gekippt. Natuurlijk niet altijd aardig, maar zeker wel belangrijk om een goede balans aan te brengen in de sporten die je doet. Niet alleen zodat dat je lichaam qua uiterlijk ten goede komt, maar zeker ook dat de binnenkant in balans blijft. In dit blog leg ik uit waarom dat zo belangrijk is.

Drie workouts voor de juiste balans

Bewegen is altijd goed voor je lichaam. Echter is te veel  van iets nooit goed. Zo werkt dat ook met sporten. Als je nooit je benen traint, zie je dat duidelijk aan je postuur. Als je nooit je heupjes los gooit, merk je dat aan de stijfheid van je spieren. En als je nooit eens flink hard rent, dan gaat je conditie  flink achteruit. Mijn advies voor een goede balans: Zorg dat je wekelijks je Cardio, Spierkracht en souplesse traint.

Spierkracht

Spierkracht kun je op verschillende manieren trainen. Zo kun je gebruikmaken van de bekende fitnessapparaten, maar ook met gewichten of met het optillen van je eigen lichaam, denk aan opdrukken, buikspieroefeningen, planking of squats. 

Cardio

Bij cardio kun je denken aan alle sporten waar je hart sneller van gaat kloppen, dat bedoel ik dan letterlijk. Denk aan hardlopen, spinning, of iets met springen. sporten waar je letterlijk vooruit gaat en actief met je hele lijf bezig bent, vooral je benen.

Souplesse

Dan is er nog een hele belangrijke die vaak in de vergeten zone zit. Dat is souplesse. Hierbij hou je je lichaam flexibel. Denk aan Yoga, elke vorm van dans of rek en strek oefeningen. Stijfheid van de spieren kunnen een hoop lichamelijke klachten geven. Dus gooi die heupjes lekker los en dans tot je erbij neervalt (dat is niet letterlijk bedoeld).

Related posts
To Top