Watersporten buiten

Watersporten buiten
20 februari 2024
Watersporten buiten

Je zou het misschien niet zeggen, maar het mooie weer komt er weer aan. Niet alleen heerlijk om meer naar buiten te gaan en buiten te sporten, maar zeker ook om in en op het water te zijn. Ik som een aantal buitensporten die je kunt doen voor je op.

Surfen

Surfen is een breed begrip. Je hebt namelijk verschillende vormen. Je kunt windsurfen, golfsurfen en kitesurfen. De woorden spreken eigenlijk voor zich. Windsurfen is een plank met een zeil, golfsurfen is alleen een plank waarmee je over de golven glijdt en bij kitesurfen gebruik je een plank en een kite (vlieger). Mocht je dit nog nooit hebben gedaan, dan raad ik zeker aan om les te nemen. Het is vrij complex vanwege stroming in het water en windrichting, maar ook de technieken die handig zijn om te leren. En niet te vergeten spierkracht.  Het is wel een individuele sport, maar mocht je sociale contacten op willen doen dan kan de lifestyle en sfeer om het surfen heen erg leuk en sociaal zijn. Wat heb je aan? Altijd een wetsuit. Ook op de warmere dagen voor extra bescherming.

Roeien

Een teamsport op het water is roeien. Goed voor een sociaal aspect en je traint er veel spieren mee. Daarnaast glij je lekker door het water heen met je roeiboot. Een heerlijke combinatie van buitenlucht, socializen en krachtige workout. Je kunt het ook individueel doen of in een du. Dan kun je ook voor kanovaren of kajakken gaan. Sportkleding en vooral roeihandschoenen tegen blaarvorming zijn van belang.

Suppen

Een andere vorm van roeien is suppen. Het is wel erg verschillend met het roeien in een roeiboot met meerdere mensen. Suppen doe je alleen op een verdikte surfplank waar je op staat met een roeispaan. Goed je balans houden is een must. Je traint er veel spieren mee, maar vooral de buikspieren doen goed hun best. In veel gemeentes waar water is zijn wel sup verenigingen waar je je kan aanmelden om met meerdere te suppen. Wel zo gezellig zou ik zeggen. Wat draag je? Een wetsuit of met de warmere dagen badkleding.

Zeilen

Je zou het niet zeggen, maar zeilen is zeker ook een sport. Vooral het sport zeilen is vrij intensief omdat je snel moet handelen en van positie veranderen moet. Het is dan ook van belang kleding aan te hebben waaraan je niet kan blijven hangen. Lekker het water op!

Related posts
To Top