Scheenbeschermers

Scheenbeschermers
5 juni 2023
Scheenbeschermers

Ok, je zou het niet zeggen, maar in 1988 werd het verplicht maken van scheenbeschermers geïntroduceerd… Dit om besmetting van het hiv-virus tegen te gaan. 

Je zou zeggen dat het was om simpelweg de schenen te beschermen tegen blessures, maar het hiv-virus…?  Nou, het is wel de waarheid. In vroegere tijden werd het schoonmaken van een wond niet echt steriel gedaan tijdens voetbalwedstrijden, meer een emmertje met één spons. En aangezien open wonden op scheenbenen de meest voorkomende blessure was, was een scheenbeschermer geen slecht idee. Maar goed ook, want een blessure aan het scheenbeen komt nauwelijks nog voor.

Je zou dus kunnen zeggen dat een scheenbeschermer er voor is om scheenbeenblessures tegen te gaan. Bij sporten zoals voetbal en hockey zijn de scheenbeschermers het meest bekend, maar ze worden ook gedragen tijdens cricket. 

Het dragen van scheenbeschermers komt vrij precies. Als ze te klein zijn, knellen ze vaak en kun je er naast blessures krijgen. Als ze te groot zijn heb je kans op verdraaiing en werken ze niet meer. 

Scheenbeschermers zijn bij elke sportwinkel te krijgen en in veel verschillende merken. Je kunt ze het beste even goed passen. Zo voorkom je onnodige blessures en sport je heerlijk comfortabel.

Related posts
JAKO sporttassen
Sporttassen
28 oktober 2022
Keeperskleding
Keeperskleding
14 september 2022
JAKO Voetbalkleding
Voetbalkleding
31 juli 2022
Sportkleding voor heren
Sportkleding voor heren
23 juni 2022
To Top