Regenjassen

Regenjassen
21 juni 2023
Regenjassen

Buiten sporten is erg gezond. Het schijnt je brein een opkikker te geven. Het zorgt voor een beter humeur, je wordt er creatiever van, en je geheugen en slaapritme  worden verbeterd. Ja, allemaal leuk en aardig, maar wat nou als het regent? Nou, regenkleding aan en naar buiten gaan. Natuurlijk heb je ook regen sportkleding. Dus, lekker buiten sporten, weer of geen weer!

Welk materiaal is bestand tegen regen?

De meeste sportregenjassen zijn gemaakt van polyester. Polyester is van nature waterbestendig. Voor extra waterbestendigheid worden de polyester garen gecoat en geweven met vinyl en pvc. Zo dringt het water niet door in de vezels. De regenjassen van JAKO zijn ook allemaal gemaakt van polyester. Goede weerbestendige regenjassen dus. 

Waaraan kun je zien dat een regenjas waterdicht is?

Of een regenjas waterdicht is wordt vaak aangegeven met de waterdichtheid in mm. Denk maar aan een TOG waarde bij babyslaapzakken, ook zoiets. Vaak is deze te vinden in de labels van een regenjas of regenbroek. Hieronder een waterdicht schemaatje om het makkelijker in beeld te brengen.

  • 1.000 - 5.000 mm: Wel waterdicht, maar bij enige druk niet meer. Denk bijvoorbeeld aan ergens tegenaan leunen, een rugzak op je rug of op je knieën zitten.
  • 5.000 - 15.000 mm: Waterdicht en bestand tegen de meeste vormen van druk. 
  • 15.000 - 30.000 mm: Volledig waterdicht.

Wat is het verschil tussen waterafstotend of waterdicht?

Eigenlijk zit er niet zoveel verschil tussen. Bij een waterafstotende stof loopt het water van de stof af zonder dat deze in de stof dringt. Bij een waterdichte stof wordt voorkomen dat het water opgenomen wordt door de stof. Het heeft er wel mee te maken dat hoe meer water er van de stof af loopt,  hoe waterdichter de stof is. Dus ik zou gaan voor een waterafstotende regenjas.

 

Geen excuses meer! Weer of geen weer, gewoon lekker naar buiten met goed beschermde sportkleding. zo heb je niet eens door dat het regent.

Related posts
To Top