Laagjes bij sportkleding

Laagjes bij sportkleding
30 december 2023
Laagjes bij sportkleding

Als je sport is het handig verschillende sportkleding te hebben. Je hebt namelijk te maken met verschillende weertypen en seizoenen. Wanneer je binnensport, heb je wellicht verschillende sporten die je beoefent met de daarbij behorende sportkleding. Misschien sport je wel meerdere keren per week, dan is het fijn om elke keer dat je gaat sporten, een schoon setje sportkleding aan kan doen.

Buitensporten

Het is beter dat sportkleding kan ademen zodat het goed de warmte kan controleren. Als je buiten sport en het is koud, ben je misschien geneigd een dikke sportjas aan te doen. En dan kom je er achter dat het helemaal niet fijn is om te sporten in een dikke sportjas. Waarom niet? Omdat je lichaamstemperatuur omhoog gaat en je door de warme jas deze niet kwijt kunt. Een gouden regel is daarom ook: Draag laagjes.

Boven laagjes bij koud weer

Om te beginnen is een thermoshirt aan te raden. Deze draag je op de huid, dan doet deze het beste zijn werk en blijf je lekker warm.  Daaroverheen kun je een pulli doen. Deze isoleert en is ademend. Als het regent is het aan te raden een sport regen jas aan te schaffen. Let hierbij op een ingenaaide rits die geen regenwater doorlaat. Met deze drie laagjes kun je de kou prima trotseren. 

Onder laagjes bij koud weer

Een sportlegging, een paar sportsokken en sportschoenen zijn voldoende. Je kunt eventueel een gevoerde sportlegging aan doen. Het gaat vaak om de romp die geen kou moet vatten. 

Dus lekker stapelen zou ik zeggen!

Related posts
To Top