Bootcamp

Bootcamp
21 december 2023
Bootcamp

Niks is beter dan lekker buiten bewegen. Het is mega gezond, vooral in de winter. Lekker een frisse neus halen. Er zijn zat buiten sporten die je kunt doen, maar als je graag wat actie wil dan is Bootcamp een echte aanrader.

Wat is Bootcamp?

Bootcamp oftewel trainingskamp wordt vaak in groepsverband beoefend, in de buitenlucht. Meestal binnen de groep, in tweetallen. Het is een trainingsvorm met verschillende hindernissen. Zowel krachtoefeningen als conditieoefeningen komen er aan te pas. En er wordt vaak ook gebruikgemaakt van attributen in de omgeving, bijvoorbeeld een bankje. En bovenal je eigen lichaam.

Waar wordt Bootcamp gegeven? 

Bootcamp wordt gegeven bij buiten sportscholen, maar soms ook bij ieder andere sportschool. Wel zo fijn als je kunt afwisselen. De ene dag binnensporten en de andere buiten. Een ideale combinatie als je het mij vraagt.

Waar is Bootcamp goed voor?

Bij Bootcamp train je eigenlijk al je spieren zowel op kracht als conditioneel. Het is dus een uitermate goede sport om je hele lichaam te trainen. Veel oefeningen ken je misschien wel. Een stukje hardlopen, wat jumping jacks en opdrukken zijn een aantal oefeningen die vaak in een Bootcamp programma zijn opgenomen. 

Geen les hetzelfde en sociaal

Het leuke van Bootcamp is dat geen les hetzelfde is. Elke week voer je verschillende oefeningen uit. Zo wordt het niet saai. Daarnaast sport je in kleine groepjes en soms zelfs binnen de groep in tweetallen. Leuk als je sociale contacten op wil doen.

Bootcamp kleding

Voor bootcamp heb je over het algemeen buitensportkleding nodig. Afhankelijk van het weertype pas je deze aan. In mijn blog over laagjes staan hier ook nog tips over hoe je dit het beste kunt doen en wat je het beste kunt aanschaffen.

Related posts
To Top