Volleybalkleding

Volleybalkleding
20 april 2023
Volleybalkleding

Volleybal, het terug slaan van de bal. Om het even te vertalen. Volleybal is een populaire teamsport en bestaat uit twee teams van zes spelers die beide op een eigen helft staan. Tussen de twee speelvelden staat een gespannen net waar de bal over gespeeld moet worden. 

Een aantal termen die je kunt horen tijdens het spel zijn bijvoorbeeld;  Ace, Blok, Smash en Floater. Je hoeft niet eens te weten wat ze betekenen om er achter te komen dat het er soms pittig aan toe kan gaan tijdens een wedstrijdje. Reden genoeg om de sportkleding hierop aan te passen.

Welke volleybalkleding?

Zowel bij Damesvolleybal als bij Herenvolleybal wordt er gespeeld in korte broek met t-shirt, kniebeschermers en lange sokken. Het enige verschil is dat de heren in wijdere broekjes en t-shirts rond “smashen”. En ik zeg broekjes omdat ze vrij kort zijn. Zo blijven ze goed op hun plek en kun je extra vaart maken als je de bal hoog wilt spelen of wilt afketsen.

De kniebeschermers zijn erg nodig in deze sport, omdat ze veel te verduren hebben wanneer je een sliding of een duik maakt om te bal terug te slaan. 

Je zult je afvragen waarom er bij Volleybal hoge sokken worden gedragen, nou ik deed dat in ieder geval wel…maar die lange sokken hebben uiteraard een belangrijk doel. Het zijn compressiekousen. Zo kunnen namelijk de afvalstoffen beter worden afgevoerd. Tijdens het Volleyballen worden de afvalstoffen omgezet in voedingsstoffen en zuurstofrijk bloed. De compressiekousen versnelt dit proces. 

En om het outfitje compleet te maken een volleybalshirt. Dit is een goed ademt T-shirt die nauwer aansluit dan de meeste t-shirts. Ook om de snelheid van je bewegingen te versterken en het blijft lekker op zijn plek zitten. Bekijk hier al onze volleybalkleding.

Outfitje compleet! Smashen maarrr!

To Top