Underwear

Underwear
30 juni 2023
Underwear

Je denkt vaak aan sportkleding, maar wat je er onder aan hebt is minstens zo belangrijk. Als je sport en je veel inspanning ondergaat, wil je niet dat je kleding niet lekker zit of dat je nare luchtjes erin blijven hangen. Dat begint bij je ondergoed.

Wat is het beste materiaal voor ondergoed tijdens het sporten?

Wat je wilt qua ondergoed is uiteraard per mens verschillend. Het is over het algemeen bekend dat katoen een fijne stof is voor ondergoed. Het is slijtvast en zit comfortabel. Ook de nare luchtjes krijgen geen kans bij Katoenen ondergoed. Een mix van polyester en elastaan wordt ook vaak gebruikt bij sportondergoed, omdat dit goed ademt en lekker meebeweegt met je lichaam. JAKO underwear wordt gemaakt van polyester of polyamide, zo droogt het ondergoed snel en behoudt je je warmte en schuurt het niet.

Welk ondergoed is het beste voor mannen?

Welk ondergoed je als man lekker vindt zitten, dat is helemaal aan de man zelf. Wel kun je kijken naar wat je gaat doen en welk ondergoed daar het beste bij past. Sommige mannen vinden het fijn om wat strakker ondergoed te dragen. Bij sommige sporten is dat ook het handigst, dan blijft alles netjes op zijn plek zitten. Bij andere sporten kun je zelfs beter geen ondergoed aan doen, Bij fietsen bijvoorbeeld. Hierbij heb je speciale fietsbroekjes met een zeem erin tegen zadelpijn. Hierbij kun je beter geen ondergoed aan doen, omdat dat kan gaan schuren. Lekker aan doen waar jij je het prettigst voelt zou ik zeggen.

Is een sport bh goed voor je?

Een sport bh is tijdens het sporten erg prettig.  Omdat je vaak druk in de weer bent met je lichaam geven sport bh’s aangename druk en ondersteuning. Het is de bedoeling dat ze goed om je lichaam aansluiten en niet te strak zitten. Een gewone bh beweegt nauwelijks mee en ademt niet. Een sportbh is zo gemaakt dat het ademt en goed mee beweegt tijdens het sporten.

Waar moet je op letten bij het kopen van een sport bh?

Een sport bh kan beter niet verschuiven tijdens het sporten. De omvang kun je meten door een vinger tussen je torso en je sportbh te plaatsen, als dit lukt dan is hij goed. Door je armen omhoog te doen en de bh blijft zitten, dan weet je of je de juiste pasvorm hebt. Daarnaast is het belangrijk van welk materiaal de sport bh is. De meeste zijn gemaakt van polyester of katoen. Dit zijn ademende stoffen. Sommige hebben een mix van polyester en elastaan, wat er voor zorgt dat deze extra mee bewegen.

Of je nou wil dansen in je niksie of wil rennen met driedubbel ondergoed, zorg voor het juiste ondergoed die aanvoelt als een tweede huid.

Related posts
Sportkleding winter
Sportkleding winter
1 december 2022
Thermokleding
Thermokleding
3 september 2022
JAKO joggingbroek
De joggingbroek
29 juli 2022
Sportkleding
Sportkleding
21 mei 2022
To Top