Sporten voor kinderen

Sporten voor kinderen
30 september 2023
Sporten voor kinderen

Omdat sporten belangrijk is voor je lichaam en geest, begrijp ik dat je als ouder zijnde je kind dit ook graag mee wil geven. Het liefst ook zo vroeg mogelijk zodat het een onderdeel wordt van hun leven. Het liefst wel op een zo leuk mogelijke manier, topsport is een andere tak van sport. Maar vanaf hoe oud kun je je kind op een sportclubje zetten en welke sporten kan je kind doen?

Baby sporten

Je houdt het niet voor mogelijk, maar je kunt met veel sporten al vroeg beginnen. Denk aan yoga en zwemmen voor baby’s. Die laatste is ook goed om ze alvast te laten wennen aan water. De meeste baby sporten beginnen bij zes maanden. Nu zag ik baby bootcamp staan, dat leek me wat onwaarschijnlijk. Toen ik het verder onderzocht was het eigenlijk gewoon de ouder die het uitoefent met je baby als gebruiksvoorwerp. Super slim. Je doet iets met je baby samen, je baby denkt dat het kan vliegen en je geeft het goede voorbeeld doordat je in beweging bent. Een win win situatie lijkt mij.

Dreumes sporten

Als je kind de leeftijd van anderhalf of twee jaar heeft bereikt en zelf kan lopen, kun je zeker al veel meer bewegen met je kind. Denk aan wandelen, trampoline springen, klimmen en klauteren, dansen. Op deze leeftijd zijn ze zelf al actief, omdat ze flinke sprongen maken op fysiek gebied. Lekker zelf meedoen zodat je zelf ook beweging krijgt. Vanaf twee jaar kun je al met je kind op zwemmen, gym of yoga.  Maar ook voetbal en judo kan al vanaf twee jaar. Even lekker in je eigen omgeving kijken wat er aangeboden wordt en je kind kan lekker slapen na een actieve les sporten. 

Kleuter sporten

Vanaf vier jaar kunnen kinderen eigenlijk al op zo’n beetje alle sporten die worden aangeboden. Het is leuk om ze op teamsporten of sportverenigingen te doen, niet alleen voor het fysieke deel, maar zeker ook voor het sociale deel. Denk aan balsporten of gymnastiek of dansen. Mocht je kind meer van individuele sporten houden, waar ze toch wel vaak met andere kinderen sporten, dan kun je denken aan tennis, survival, turnen en nog veel meer.  Kijk en luister vooral naar wat je kind wil, leuk vindt en goed kan qua sport, want alleen dan zullen ze er ook plezier aan beleven en dat is beter dan er een afkeer tegen krijgen. Ben je op zoek naar geschikte sportkleding? Bekijk ons aanbod, veel van onze sportkleding is verkrijgbaar in kleine en grote maten.

Related posts
To Top