Hoodies & Sweaters

JAKO Hoodies & Sweaters
25 januari 2023
Hoodies & Sweaters

Mocht je nou lekker netflixen op de bank of net getraind hebben en na het douchen iets comfortabels aan willen hebben, dan mag een lekker sweatshirt of hoodie niet ontbreken in je kast. Deze truien zijn gemaakt om je lekker warm te houden en zijn gemaakt van een heerlijk zacht materiaal zodat ze lekker zitten. Wat is het verschil tussen een Hoodie en een sweater en wat hebben ze gemeen? Dat lees je hieronder!

Betekenis Hoodie

Het woord ‘Hoodie’ is een engelse term voor een trui met capuchon. Vaak zijn het sportieve truien gemaakt van katoen zodat ze lekker zacht zijn en ademen. Ook zijn ze voorzien van zakken op de voorkant ter hoogte van je buik, waar je je handen in kunt verwarmen. Heerlijk om in te chillen en je capuchon op te doen als je naar buiten moet om wat voor reden dan ook.

JAKO Hoodies

Bij JAKO zijn er  verschillende Hoodies verkrijgbaar. Zowel verschil in materiaal als in kleuren als in kinder en volwassen maten als in dames fitt. Voor een breed publiek geschikt dus. 

Neem nou de JAKO sweater met kap base 6765-08 Gemaakt van 70 % katoen en 30 % polyester om hem lekker draagbaar te maken. Deze basic hoodie is een echte klassieker en kun je zowel in je vrije tijd dragen als wanneer je gaat sporten. 

De JAKO sweater met kap premium basics 6729-28 is een wat sportiever model en dat ligt aan het materiaal. Deze hoodie is gemaakt van 95% polyester en 5 % elastaan. Je kunt er dus met gemak mee sporten. En is verkrijgbaar in zowel dames fitt als heren modellen. Deze hoodie is verkrijgbaar in verschillende kleuren en heeft als kenmerk het gemêleerde printje. 

Daarnaast kun je onder deze premium basic line ook de hoodies met rits vinden.

Betekenis Sweater

Het woord ‘sweater’ is een engelse term voor trui. Vaak zijn het sportieve basic truien die ook gemaakt zijn van katoen zodat ze lekker zacht en comfortabel zitten en ademen. Het verschil met de Hoodie is het ontbreken van de capuchon en zakken. De sweater is een echte basic trui die overal bij gedragen kan worden.

JAKO sweaters

Er zijn twee soorten sweaters verkrijgbaar bij JAKO. Dat zijn de JAKO sweater Doubletex en de JAKO sweater organic. Beide modellen zijn verkrijgbaar in een basic sweater en een sweater met een col met rits. Het verschil zit hem in het materiaal. De organic is van 70 % katoen gemaakt en 30 % gerecycled  polyester en de Doubletex is gemaakt van 56% katoen 44% polyester. Er zit dus verschil in draagbaarheid en dat is helemaal aan jou. De Doubletex is van een dunner materiaal, maar zeker niet minder warm. En de organic is lekker zacht.

Ik zou zeggen, Get Cosy met je Hoodie of Sweater!

Related posts
To Top